ویزای تحصیلی ایتالیا

 

کشور ایتالیا به­ دلیل دارا بودن دانشگاه­ هایی با اعتبار جهانی همواره به عنوان گزینه مناسبی برای ادامه تحصیل برای متقاضیان ایرانی در نظر گرفته می شود. دانشجویان در حین تحصیل در کشور ایتالیا ، علاوه بر تحصیل در مراکز آموزشی معتبر با امکانات پیشرفته ، می توانند از معماری­ شگفت­ انگیز ، غذاهای دلچسب و هم­ چنین جاذبه­ های مهیج کشور ایتالیا نیز لذت ببرند. متقاضیان تحصیل در کشور ایتالیا ، اعم از دانشگاه و مدارس ، می بایست برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور اقدام نمایند. پیش از آغاز مراحل اخذ ویزای تحصیلی ایتالیا ، نیازمند داشتن پذیرش از دانشگاه­ های ایتالیایی هستید. برخی از بهترین دانشگاه­ های ایتالیا عبارتند از:

The University of Milan

University of Padova

University of Torino

University of Genova

University of Pisa

و برخی از موسسات آموزش عالی که از اعتبار جهانی بالایی برخور دارند، عبارتند از:

Ca’ Foscari University of Venice

European School of Economics

Milano Fashion Institute

Università Cattolica del Sacro Cuore

Free University of Bozen-Bolzano 

 

مراحل اخذ ویزای تحصیلی ایتالیا

به طور کلی ، مراحل اخذ ویزای تحصیلی ایتالیا شامل موارد زیر است:

  1. انتخاب نوع ویزا

براساس مدت زمان اقامت موردنظر شما در ایتالیا و مقطع تحصیلی ، انواع مختلفی از ویزا وجود دارند:

  • ویزای کوتاه مدت (نوع C) که به­ متقاضیان دوره زبان اختصاص دارد و ۹۰ روز اعتبار خواهد داشت.
  1. ویزای بلند مدت (ملی) (نوع D) که برای مقاصد تحصیلی صادر می شود. متقاضی می بایست حداقل ۲۰ ساعت در هفته مشغول تحصیل در یکی از مراکز آموزشی کشور ایتالیا باشد.
  2. شرایط مورد نیاز برای دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا
  • پاسپورت معتبر با حداقل دو صفحه خالی در قسمت ویزا و دارای ۶ ماه اعتبار برای اقامت در اروپا.
  • کپی بلیط هواپیما
  • عدم داشتن سابقه محکومیت قضایی
  • عدم سابقه رد درخواست ویزای ورود به ایتالیا
  1. چه زمانی و کجا برای ویزای تحصیلی در ایتالیا اقدام کنیم؟
  • مراجعه به سفارت ایتالیا یا کنسول گری آن در کشور خود
  • زمان­ بندی برای انجام مصاحبه (این زمان به طور متوسط حدود چهار تا شش هفته به طول خواهد انجامید)

دریافت نتیجه

توجه داشته باشید که حداقل سه ماه قبل از زمان مورد نظر خود برای ورود به کشور ایتالیا ، می بایست برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کرده. زمان بررسی پرونده ها و اعلام نتیجه ویزای تحصیلی کشور ایتالیا ۱ تا ۳ هفته به طول خواهد انجامید.

  1. مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی در ایتالیا
  • فرم درخواست ویزا
  • عکس پاسپورت (ابعاد ۲×۲، رنگی، از دید روبه­ رو و پس زمینه روشن)
  • پاسپورت معتبر (تاریخ اتمام آن بایستی سه ماه بیشتر از زمان درخواست برای ویزا باشد و برای اقامت­ های کمتر از ۶ ماه بلیط دو طرفه و برای اقامت های بیشتر از ۶ ماه ،مواردی همچون بلیط سفر و گواهی مبنی بر استطاعت مالی می بایست ارائه شود.)
  • گواهی مبنی بر این­که محل اقامت شما در ایتالیا برنامه­ ریزی شده­ است. (برای تمام مدت اقامت شما در طول تحصیل)
  • ارائه مدارک لازم مبنی بر توانایی مالی تامین هزینه­ ها در طول تحصیل (۹۰۰ یورو در ماه)
  • پرداخت بیمه سلامت به مبلغ ۱۵۰ یورو برای اولین سال تحصیل
  • کپی مدرک تحصیل در مقاطع قبل (ثبت نام و یا پیش ثبت نام دانشگاه)
  • نامه پذیرش قطعی از یک دانشگاه ایتالیایی
  • رسید هزینه درخواست ویزا (۵۰ یورو)
  • اگر دانش آموز یا داوطلب زیر سن قانونی باشد ، می بایست رضایت نامه سفر او توسط والدین ارائه شود و یا در صورت غیبت آن ها رضایت سرپرست های قانونی ارائه شود.

نکته: به­ منظور دریافت ویزای تحصیلی برای ایتالیا مدرک زبان خاصی مورد نیاز نیست. به­ دلیل این­که در دانشگاه­ های ایتالیا  مدرک زبان یکی از شرایط الزامی می­ باشد، کنسولگری­ ها مدرکی مبنی بر تائیدیه زبان را از متقاضیان تقاضا نمی­ کنند. اگر چه ، چنان چه شما در حد مکالمه معمول به زبان ایتالیایی تسلط داشته باشید ، این موضوع می تواند به عنوان یک نکته مثبت از نظر افسر بررسی پرونده در نظر گرفته شود. (برای مثال معرفی خود به زبان ایتالیایی)

  1. آیا امکان کار حین تحصیل وجود دارد؟

برای شهروندان عضو اتحادیه اروپا ، امکان کار بدون داشتن اجازه کار در طول تحصیل وجود دارد. براین اساس ، شهروندان عضو اتحادیه اروپا می توانند در طول تحصیل در ایتالیا به مدت حداکثر ۲۰ ساعت در هفته مشغول به کار باشند. هم چنین این دانشجویان می توانند در طول تعطیلات میان ترم ها کار تمام وقت داشته باشند.
در رابطه با دانشجویان خارج از عضو اتحادیه اروپا (International Students) ، برای کسب اجازه کار در حین تحصیل می بایست در یک دفتر مهاجرت محلی در ایتالیا درخواست اجازه کار دهند. اگرچه لازم است که در ابتدا قراردادی با محل کار مورد نظر امضا شده و کپی آن به دفتر مهاجرت برای دریافت اجازه کار ارائه شود. این فرآیند در نواحی مختلف متفاوت بوده و به ­طور متوسط دو ماه به طول می ­انجامد.

شرایط درخواست اجازه اقامت

برای کسانی که از خارج از اتحادیه اروپا وارد ایتالیا می ­شوند ، بایستی درخواست اجازه اقامت در ایتالیا (Permesso di soggiorno) صادر شود. این درخواست ظرف مدت ۸ روز از زمان رسیدن شما به ایتالیا و در شهری که در آن­ اقامت دارید بایستی به دفتر پست تحویل داده شود.

  1. هزینه های درخواست اجازه اقامت
  • ۱۶ یورو بابت تمبری که در فرم درخواست اجازه اقامت بایستی الصاق شود (marca da bollo).
  • ۳۰ یورو که در مرحله دوم فرایند بایستی پرداخت شود.
  • حدود ۳۰ یورو که برای دریافت اجازه الکتریکی اقامت به دفتر پست بایستی پرداخت شود.
  1. مدارک لازم برای درخواست اجازه اقامت
  • کپی پاسپورت به­ همرا ویزا و صفحه اطلاعات شخصی خود
  • کپی از بیمه سلامت
  • ویزای تحصیلی ملی ایتالیا
  • کپی از وضعیت تحصیلات شما در ایتالیا (پذیرش دانشگاه)
  • برای دانشجویان Laurea (معادل مقطع کارشناسی): Form A که در سفارت تکمیل شده ­است یا مدرک ثبت ­نام .
  • برای دانشجویان Laurea Magistrale (معادل مقطع کارشناسی ارشد): کپی نامه پذیرش یا Form /Modello A تکمیل شده در سفارت ایتالیا یا مدرک ثبت ­نام.
  • برای دانشجویان Non-EU Exchange: نام ه­ای مبنی بر پذیرش در برنامه تبادل.
  • ۴ قطعه عکس پاسپورتی که اخیرا گرفته شده است.

 

 

با تکمیل فرم مشاوره مشاوران صباپلن در اولین فرصت با شما تماس گرفته و به روز ترین اطلاعات در مورد مهاجرت تحصیلی را در اختیارتان قرار میدهند

فرم مشاوره رایگان

مهاجرت تحصیلی به ایتالیا

مهاجرت غیر تحصیلی به ایتالیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.