فنلاند
معرفی کشور فنلاند و جاذبههای گردشگری آن
مهاجرت به یک کشور خارجی تنها در شناخت روشهای دریافت ویزا خلاصه نشده و شما قرار است باقی عمر خود را در آنجا سپری کنید. پس بهتر است در کنار تمام کارهایی که برای دریافت ویزا انجام میدهید، اندکی هم در مورد مقصد مهاجرتی خود اطلاعات کسب کنید. این اطلاعات میتواند شامل تاریخ، آداب و رسوم، زبان رسمی، مردم، اقتصاد، واحد پول، ارزش پولی، نرخ بیکاری و تورم، نرخ بهره بانکی، گرایشات سیاسی و جاذبههای گردشگری آن کشور باشد. ما در مقالات مختلف صباپلن هر بار به معرفی یک کشور میپردازیم تا شما با مقصد مهاجرتی خود بیشتر آشنا شوید. این مقاله به معرفی کشور فنلاند اختصاص یافته و به تمامی اطلاعاتی که برای شناخت این کشور نیاز دارید پرداخته شده است.
معرفی کشور فنلاند
فنلاند از جمله کشورهای حوزه اسکاندیناوی و واقع در شمال اروپا است. این کشور از نظر مساحت در رتبه ششم کشورهای اروپایی قرار داشته و با روسیه، سوئد و نروژ همسایه است. فنلاند یکی از اعضای حوزه اتحادیه اروپا است و در نتیجه برای سفر به این کشور باید ویزای شینگن دریافت کنید. در حال حاضر بیشتر جمعیت این کشور در حوزه جنوبی ساکن هستند.
نقشه فنلاند
درباره کشور فنلاند و تاریخ آن
اکثر ساکنین فعلی فنلاند در اوایل قرن دوم میلادی وارد خاک این کشور شده و در سواحل جنوبی ساکن شدند. در قرن دوازدهم میلادی، فنلاند برای پیروزی در مقابل دشمن خود یعنی روسیه، از سوئد کمک گرفت و در نتیجه پس از جنگ، به تصرف سوئد درآمد. در سال ۱۷۰۹ کشور سوئد، فنلاند را به تزار روسیه تسلیم کرد و بدین ترتیب فنلاند به تصرف روسیه درآمد. در سال ۱۹۱۷ مجلس قانونگذاری فنلاند، استقلال این کشور را اعلام کرد و نهایتاً نیز در سال ۱۹۲۰ شوروی سابق، استقلال فنلاند را به رسمیت شناخت.
زبان رسمی کشور فنلاند و جمعیت آن
زبان رسمی مردم فنلاند، “فینی” و تنها زبان اروپایی است که ریشه هند و اروپایی ندارد، در حالی که زبان سایر کشورهای اروپایی همگی دارای ریشه هند و اروپایی هستند. علاوه بر زبان فینی که زبان اول و رسمی مردم فنلاند است، برخی از افراد در این کشور (حدود ۵٫۵ درصد از جمعیت فنلاند) به سوئدی نیز صحبت میکنند. جمعیت کشور فنلاند حدود ۲۳۵ هزار نفر است که از این بین ۹۲ درصد فنلاندی اصیل یا فینی، ۵ درصد سوئدی و ۳ درصد روس هستند.
اقتصاد کشور فنلاند
اقتصاد یک کشور همواره به مواردی چون میزان تولید ناخالص داخلی و روابط سیاسی آن وابسته است. تولید ناخالص داخلی فنلاند حدود ۹٫۲ میلیارد دلار است که این مقدار در بخشهای صنعتی زیر تقسیم میشود:
- تولید ناخالص داخلی فنلاند در بخش کشاورزی، حدود ۵٫۳ درصد
- تولید ناخالص داخلی فنلاند در بخش خدمات، حدود ۹٫۷ درصد
- تولید ناخالص داخلی فنلاند در بخش صنعت، حدود ۷٫۵ درصد
از جمله مهمترین صادرات کشور فنلاند میتوان به موارد زیر اشاره کرد که بیشتر به کشورهای روسیه، سوئد، آمریکا، آلمان و هلند ارسال میشود:
- مواد شیمیایی
- آهن آلات
- الوار و چوب
- ماشین آلات
- تجهیزات
- خمیر کاغذ و کاغذ
واردات کشور فنلاند نیز بیشتر از کشورهایی چون سوئد، هلند، آلمان، روسیه، چین، دانمارک و انگلستان انجام شده و شامل اقلام زیر است:
- مواد غذایی
- مواد شیمیایی
- آهن و فولاد
- منسوجات
- پشم
- الیاف پارچه
- تجهیزات حمل و نقل
- نفت و گاز و سایر فرآوردههای آن
سیاست کشور فنلاند
فنلاد بر اساس مجلس این کشور اداره میشود، رئیس جمهور مسئول انتخاب و معرفی نخست وزیر بوده و نخست وزیر نیز کابینه دولت را اداره میکند. مجلس کشور فنلاند دارای ۲۰۰ کرسی است و نمایندگان آن نیز برای دوره ۴ ساله توسط مردم انتخاب میشوند. رئیس جمهور نیز توسط انجمن انتخاباتی این کشور انتخاب شده و برای مدت ۶ سال در این مقام خواهد بود. نخستین رئیس جمهور زن کشور فنلاند، خانم تارجا هانون است که در سال ۲۰۰۶ برای دومین بار در این سمت منصوب شد.
جاذبههای گردشگری کشور فنلاند
کشور فنلاند به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، دارای جاذبههای بسیار زیبایی در ماههای مختلف سال است. به عنوان مثال اگر در فصل زمستان به شمالیترین نقطه این کشور سفر کنید، میتوانید شفق قطبی را ببینید. در فصل تابستان نیز میتوانید در خلیج ماهیگیری کرده و شنا کنید. در ادامه به برخی از محبوبترین و معروفترین جاذبههای گردشگری فنلاند میپردازیم.
- شهر تامپره (Tampere City): موزه تاریخ طبیعی واپریکی فنلاند در این شهر واقع شده است. باغ هاتانپا، پارک سارکانیمی و پارک دوک از دیگر مراکز زیبای این شهر هستند.
- شهر کِمی (Kemi): این شهر به دلیل وجود یک قصر یخی ۳ طبقه معروف است و هر ساله مراسمهای مختلفی در آن برگزار میشود.
- شهر قدیمی پروو (Porvoo City): پروو از دیگر شهرهای قدیمی فنلاند است که به دلیل خانههای چوبی و زیبای خود معروف است. خیابانهای این شهر سنگ فرش شده و بیشتر ساختمانهای چوبی آن نیز متعلق به اواخر قرن نوزدهم هستند.
- شهر هلسینکی (Helsinki City): هلسینکی پایتخت کشور فنلاند است. معماری این شهر مشابه شهر سن پترزبورگ بوده و در سال ۱۸۱۲ ساخته شده است. یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری این شهر، کلیسای جامع لوتران و اسپنسکی است. موزه ملی فنلاند نیز در این شهر قرار دارد.
- شهر رووانیمی (Rovaniemi City): این شهر در اواخر جنگ جهانی دوم کاملاً تخریب و پس از پایان جنگ مجدداً بازسازی شد. به همین دلیل نیز در طراحی ساختمانهای آن معماری قرن بیستم را میبینید. یکی از مهمترین جاذبههای این شهر، خانه بابانوئل است.
- مجمعالجزایر آلند (Aland): این مجمعالجزایر در دریای بالتیک قرار گرفته و همگی جزو خاک کشور فنلاند هستند.
- دریاچههای فنلاند: در کشور فنلاند تقریباً ۵۵ هزار دریاچه وجود دارد که مجموع طول تقریبی آنها حدود ۲۰۰ متر است. بزرگترین دریاچه فنلاند سایما نام دارد که هر ساله گردشگران و قایقرانان بسیاری را به خود جذب میکند.
- اقامتگاه زمستانی لِوی فنلاند (Levi): این اقامتگاه مکانی زیبا و رویایی برای کسانی است که عاشق ورزشهای زمستانی هستند. در لِوی میتوانید ماهیگیری در آبهای یخ زده، سورتمه سواری با گوزنهای شمالی و اسنوبرد را تجربه کنید.
- شهر ساونلینا (Savolinna City): ساونلینا شهر کوچکی در میانه دریاچههای فنلاند است. از زیباترین جاذبههای گردشگری این شهر، قلعه اولاف یا اولاوینیلینا است که در قرن ۱۵ میلادی ساخته شده و هر ساله توریستهای بسیاری را به خود جذب میکند. از دیگر جاذبههای شعر ساونلینا میتوان به موزه استانی این شهر و موزه ارتودوکس اشاره کرد.
انواع روشهای مهاجرت به فنلاند
فنلاند از نظر کیفیت زندگی و رشد اقتصادی جزو کشورهای پیشرو و رو به رشد است، نرخ بیکاری پایین و سطح بالای رفاه اجتماعی، امنیت بالای زندگی و نرخ تورم پایین از جمله عواملی است که هر فردی را برای دریافت اقامت این کشور ترغیب میکند. از جمله مهمترین و پرتقاضاترین روشهای مهاجرت به فنلاند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ویزای کاری فنلاند: فنلاند جمعیت کم و نرخ بیکاری پایینی نیز دارد، بنابراین همواره به دنبال افراد متخصص به عنوان نیروی کار است. تنها دو راه برای اشتغال در فنلاند وجود دارد، یا باید در این کشور تحصیل کرده باشید و سپس ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید، یا باید از ابتدا با دریافت دعوتنامه کاری یا پیشنهاد کاری، ویزای کاری بگیرید.
- ویزای تحصیلی فنلاند: یکی از معمولترین روشها برای مهاجرت به فنلاند، ویزای تحصیلی است چون دولت فنلاند پس از فارغالتحصیلی به شما یک سال زمان میدهد تا شغلی متناسب و مرتبط با رشته تحصیلی خود تصدی کنید و در نهایت نیز ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل کنید.
- تحصیل در مقطع کارشناسی: تحصیل در مقطع کارشناسی فنلاند بین ۳ الی ۴ سال به طول میانجامد و به عنوان دانشجوی این مقطع باید مدرک زبان آیلتس ۶ را ارائه دهید، شهریه تحصیل به زبان انگلیسی نیز در این مقطع بین ۸ هزار تا ۱۰ هزار یورو است.
- تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد: تحصیل در این مقطع بین ۱ الی ۲ سال به طول میانجامد و به منظور اخذ پذیرش نیز باید مدرک زبان آیلتس حداقل ۶٫۵ ارائه دهید. هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی بین ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار یورو است.
- تحصیل در مقطع دکتری: تحصیل در این مقطع بین ۳ الی ۵ سال به طول انجامیده و باید مدرک آیلتس حداقل بالاتر از ۷ را ارائه دهید.
- ویزای سرمایه گذاری فنلاند: یکی از مهمترین موارد برای اخذ ویزای سرمایه گذاری فنلاند، نرخ مصادره اموال است. نرخ مصادره اموال فنلاند ۱ است که نشان دهنده ریسک پایین سرمایه گذاری در این کشور است. به عنوان یک متقاضی خارجی میتوانید از طریق ثبت شرکت و خرید ملک در این کشور سرمایه گذاری کنید.
صباپلن در مجموعه مقالات معرفی کشورها، هر بار به معرفی یک کشور پرداخته و تمامی موارد از تاریخ پیدایش و زبان گرفته تا سیاستهای اقتصادی و روشهای مهاجرتی را بررسی و ارزیابی میکند. همانطور که مطالعه کردید ما در این مقاله به طور خاص به معرفی کشور فنلاند پرداختیم و امیدواریم با اطلاعاتی که کسب کردید مقصد مهاجرتی خود را راحتتر انتخاب کنید. اگر به منظور اقدام برای دریافت ویزای فنلاند نیاز به مشاوره دارید، کارشناسان و مشاوران مجرب صباپلن راهنمای شما خواهند بود. شما کدامیک از مقاصد گردشگری فنلاند را بیشتر میپسندید؟
در صباپلن بخوانید
مقالات مهاجرتی
آموزش راه های مختلف مهاجرت تحصیلی و مهاجرت سرمایه گذاری در کشور های مختلف