تحصیل در ترکیه
مقدمه
با سخت شدن شرایط زندگی در ایران، بسیاری از مردم نسبت به مهاجرت علاقه نشان دادهاند. درصد بسیاری از این افراد را دانشجویان ایرانی تشکیل میدهند که ادامه تحصیل در کشورهای خارجی را یک هدف واقعی و مهم میدانند. مقاصد مختلفی برای مهاجرت وجود دارد که هر یک مزایای خاص خود را دارند. در این میان ترکیه به خاطر موقعیت جغرافیایی مناسب خود به یک مقصد مهاجرتی محبوب برای ایرانیان تبدیل شده است. اگر شما هم قصد مهاجرت به کشورهای دیگر را دارید، با تحصیل در ترکیه میتوانید به این هدف دست پیدا کنید.
برخی از افراد تصور میکنند که ترکیه فقط یک کشور توریستی ساده است که فقط برای سفرهای تفریحی میتوان به آن سفر کرد. اما در سالهای اخیر مراکز آموزشی ترکیه پیشرفت بسیاری کردهاند و میتوانند گزینه مناسبی برای ادامه تحصیل شما باشند. از طرفی مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه مزایای دیگر نسبت به سایر کشورهای اروپایی و قاره آمریکا دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
برای مثال ترکیه به دلیل نزدیک بودن به ایران، رفت و آمد شما را برای ملاقات والدین یا سایر کارها سادهتر میکند. به همین دلیل نیازی نیست که هر بار مبلغ زیادی را برای بلیط هواپیما هزینه کنید. تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا با دیگر مزایا و روشهای انجام این کار آشنا شوید.
IGTV توضیح شرایط تحصیل در کشور ترکیه و پاسخ به سوالات پزسیده شده در اینستاگرام صباپلن
انواع مراکز آموزشی مناسب برای تحصیل در ترکیه
در کشور ترکیه مراکز آموزش بسیار زیادی وجود دارند که میتوانید برای ادامه تحصیل خود انتخاب کنید. شباهت سیستم آموزشی ترکیه به ایران باعث شده تا دانشجویان ایرانی بتوانند سریعتر خود را با مراکز آموزشی این کشور هماهنگ کنند. سال تحصیلی در کشور ترکیه مانند ایران از پاییز هر سال آغاز شده و تا پایان بهار سال بعد ادامه پیدا میکنند. همچنین در کشور ترکیه مراکز آموزشی متنوعی وجود دارند که عبارتند از:
- مدارس آموزشی در مقاطع تحصیلی مختلف مثل ابتدایی، متوسطه اول و دوم
- مراکز آموزش عالی و دانشگاهها
- هنرستانهای مختلف با آموزش رشتههای مختلف هنری نظیر موسیقی، نقاشی، مجسمهسازی و…
- مراکز آموزش علمی و کاربردی
- دانشگاههای پلیسی و نظامی
- موسسههای مختلف
دانشگاههای کشور ترکیه مانند ایران سال تحصیلی خود را در دو ترم برگزار میکنند. ترم اول هر سال از نیمه دوم ماه سپتامبر شروع و تا قبل ماه ژانویه ادامه پیدا میکند. در هر سال تحصیلی ترکیه، میان دو ماه ژانویه و فوریه دو هفته تعطیلی زمستانی وجود دارد. به طور کلی سال تحصیلی در این کشور اندکی کوتاهتر از ایران است که شرایط تحصیل در ترکیه را سادهتر میکند. همچنین باید بدانید که در این کشور برخی مراکز آموزشی به صورت شیفتی کلاسهای آموزشی خود را برگزار میکنند. البته این موضوع فقط برای مناطق پر جمعیت بوده و در شهرهای کم جمعیت کلاس درس همهی افراد از صبح آغاز میشود.
هزینه زندگی و تحصیل در ترکیه
یکی از دلایلی که باعث محبوبیت مهاجرت از طریق تحصیل در ترکیه شده، کمتر بودن هزینه انجام این کار نسبت به سایر روشهای مهاجرت است. این روزها که قیمت ارز سر به فلک کشیده، بسیاری از مهاجران کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی با مشکلات جدی مواجه شدهاند. خوشبختانه هنوز هم ریال ایران ارزش خود را در مقابل لیر ترکیه حفظ کرده است و مهاجران کمتر دغدغه خرید ارز مورد نیاز خود را دارند.
از طرفی برای مهاجرت و زندگی در کشور ترکیه نیازی نیست که سرمایه هنگفت در حساب بانکی خود داشته باشید. تمامی این ویژگیها باعث میشود تا یکی از جدیترین چالشهای مهاجرت یعنی مسائل مالی، سادهتر قابل حل باشند. همچنین مراکز آموزش عالی کشور ترکیه شرایطی را برای دانشجویان ایجاد کردهاند که امتیاز بزرگی محسوب میشود. برای مثال برخی از دانشگاههای شهر آنکارا هزینه خوابگاه بسیار اندکی دارند و یک وعده غذایی رایگان نیز در اختیار دانشجویان قرار میدهند.
همین مورد میتواند هزینه زندگی یک دانشجوی ساده را در ماه به طور محسوسی کاهش دهد. البته هزینه تحصیل در ترکیه به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. رشته تحصیلی، شهر محل تحصیل و مرکز آموزشی سه عامل بسیار مهمی هستند که به نوعی هزینه ماهیانه یا سالانه شما را تعیین میکنند.
استانبول یکی از شهرهای پرجمعیت کشور ترکیه محسوب میشود. طبیعی است که برای تحصیل در دانشگاههای این شهر باید مبلغ زیادی را بابت اجاره خانه، خوراک روزانه و سایر نیازهای طبیعی خود هزینه کنید. از طرفی رشته تحصیلی یک عامل تاثیرگذار روی میزان شهریه شما است. به طور کلی رشتههای شاخه پزشکی بیشترین میزان شهریه را دارند و رشتههای مهندسی در رتبه بعدی قرار میگیرند.
آیا امکان تحصیل رایگان در مدارس کشور ترکیه وجود دارد؟
دولت ترکیه تحصیل در مقطع ابتدایی را برای همه مردم خود رایگان کرده است. طبیعی است که هزینه تحصیل در مقاطع ابتدایی برای مهاجران و اتباع خارجی رایگان نباشد. از طرفی تحصیل در ۱۲ سال ابتدایی و دبیرستان از سال ۲۰۱۲ برای همه کودکان در این کشور ضروری شده و پیش نیازی مهم برای ورود به دانشگاه محسوب میشود. پس اگر قصد مهاجرت به کشور ترکیه را دارید و فرزند شما باید در مدارس ادامه تحصیل دهد، باید مبلغی را به عنوان شهریه فرزند خود در نظر داشته باشید.
دریافت بورسیه تحصیلی، راهی برای کاهش دردسرها
متاسفانه مسائل مالی در کل دنیا مانع تحصیل دانشجویان و دانش آموزان با استعدادی میشود. به همین دلیل اکثر دانشگاههای بزرگ جهان، حمایتهای مالی را با نام بورسیه تحصیلی برای دانشجویان خود قرار میدهند. دانشگاههای کشور ترکیه نیز از این مزیت مهم برخوردار هستند و با یک رزومه تحصیلی خوب میتوانید بخش بزرگی از هزینه تحصیل خود را تامین کنید.
بورسیه برای دریافت مدرک زبان
دانشجویانی که سابقه تحصیلی خوبی دارند، در صورت نداشتن مدرک زبان ترکی از مزایای خاصی بهرهمند خواهد شد. دانشگاههای کشور ترکیه برای این دانشجویان دورههای یکساله تدریس زبان ترکی برگزار میکنند تا این افراد بتوانند به طور کاملا رایگان مدرک زبان خود را بگیرند. اگر سابقه تحصیلی خوبی دارید ولی در دوره آموزش زبان ترکی شرکت نکردهاید، میتوانید از بورسیه آموزش زبان دانشگاهها استفاده کنید.
دریافت کمک هزینه پرداخت شهریه
توجه داشته باشید که برای دریافت بورسیه تحصیلی در دانشگاه کشور ترکیه باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. وجود برخی شرایط باعث میشود که شما نتوانید بورسیه تحصیلی بگیرید. اگر به بورسیه تحصیلی نیاز دارید، این بخش از مطلب را به دقت مطالعه کنید.
به طور کلی سن و میزان معدل شما در مقطع تحصیلی قبلی تاثیر مستقیم روی شانس موفقیت شما در دریافت بورسیه تحصیلی میگذارد. افرادی که بیشتر از ۲۱ سال سن دارند، شانس دریافت بورسیه برای تحصیل در ترکیه و مقطع لیسانس را از دست میدهند. همچنین افراد بیشتر از ۳۵ سال نیز نمیتوانند برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بورسیه بگیرند.
از محدودیت سنی که عبور کنیم، به معدل میرسیم که شاید اهمیت آن بیشتر از شرط سنی باشد. افرادی که معدل مدرک دیپلم آنها کمتر از ۱۴ باشد، نمیتوانند بورسیه تحصیلی را در مقطع کارشناسی دریافت کنند. طبیعی است میزان شرط معدل در مقاطع تحصیلی بالاتر نیز افزایش پیدا کند. برای مثال داوطلبان مقطع تحصیلی دکتری و کارشناسی ارشد باید معدل بالای ۱۵ در مدرک قبلی خود یعنی کارشناسی داشته باشند. البته شرط معدل نسبت به رشته تحصیلی و نوع دانشگاه ممکن است تفاوتهایی داشته باشد.
زبان آموزشی و آزمونهای ورودی کشور ترکیه
در ابتدای این بخش باید بگوییم که سازمان نظارت آموزش عالی ترکیه بر فعالیت تمام مراکز آموزشی نظارت داشته و تمامی تصمیمات آموزشی براساس نظر این سازمان انجام میشود. زبان رسمی کشور ترکیه یعنی ترکی استانبولی، زبان آموزش بسیاری از مراکز آموزشی است. البته دانشگاههای دیگری هستند که با زبانهای دیگری مثل انگلیسی، آلمانی و فرانسوی به دانشجویان تدریس میکنند که سال اول این دانشگاه مختص تدریس زبان به دانشجویان ورودی جدید است. به همین دلیل برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه باید مدرک بین المللی زبان انگلیسی یا ترکی داشته باشید.
دولت ترکیه در سالهای اخیر شرایط مهاجرت تحصیلی را دقیقا مطابق با کشورهای اروپایی تنظیم کرده است. برای مثال باید مدرک رسمی زبان این کشور را داشته باشید و در آزمونهای بین المللی ورودی دانشگاهها شرکت کنید. در بخش بعدی مطلب به طور کامل راجع به آزمونهای مهم برای تحصیل در ترکیه به طور کامل صحبت خواهیم کرد.
آزمونهای مهم برای مهاجرت تحصیلی
زمانی که نام آزمونهای ورودی برای مهاجرت میآید، بسیاری از افراد دچار ناامیدی یا استرس میشوند. اما با اندکی تلاش میتوانید از این آزمونها سربلند بیرون بیایید. به طور کلی ترکیه چند آزمون مشخص را برای ورود به دانشگاهها برگزار میکند که به شرح زیر است:
- آزمون YOS
- آزمون TOMER
- آزمون OSS
در این بخش از مطلب قصد داریم تا این آزمونهای مهم برای تحصیل در ترکیه را به طور کامل معرفی کنیم. آزمون OSS از لحاظ ساختاری شبیه به کنکور در داخل ایران بوده و بیشتر مربوط به دانش آموزانی است که مقیم کشور ترکیه هستند.
دانش آموزان با شرکت در این آزمون امتیازهای مختلفی را کسب میکنند که به نوعی تعیین کننده مقطع تحصیلی در دانشگاه محسوب میشود. برای مثال دانش آموزانی که امتیاز بالایی در آزمون OSS به دست بیاورند میتوانند در مقطع کارشناسی دانشگاههای ترکیه تحصیل کنند و مدرک BA بگیرند. اما برخی از دانش آموزانی که در این آزمون ضعیف عمل میکنند، باید در مقطع کاردانی ادامه تحصیل دهند و مدرک AA خود را بعد از دوره تحصیلی دو ساله در دست داشته باشند.
به طور کلی آزمون OSS گزینه چندان مهمی برای مهاجران تحصیلی نیست و باید بیشتر تمرکز خود را روی آزمون تومر و یوس بگذارید. اگر شناخت زیادی نسبت به این دو آزمون ندارید، بخش بعدی مطلب را از دست ندهید.
آزمون تومر (TOMER)
همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد، کشور ترکیه شرایط پذیرش مهاجران تحصیلی را همانند کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا تنظیم کرده است. به همین دلیل آزمونی را برای سنجش سطح زبان ترکی داوطلبان به ترکی برگزار میکند که تومر نام دارد. در این آزمون تسلط داوطلب به زبان ترکی نسبت به زبان مادری مورد بررسی قرار میگیرد.
برای دریافت پذیرش از دانشگاههای ترکیهای باید در آزمون تومر شرکت کنید و مدرک خود را به دانشگاه ارسال کنید. در ابتدا برای شرکت در این آزمون باید به ترکیه سفر میکردید که انجام این کار هزینه زیادی برای شما داشت. اما در حال حاظر، مراکزی در ایران وجود دارند که تحت نظر سازمان تومر این آزمون را در داخل کشور برگزار میکنند. به همین دلیل میتوانید با کمترین هزینه ممکن در داخل ایران مدرک زبان تومر بگیرید و مراحل ارسال درخواست تحصیل در ترکیه را انجام دهید. همچنین موسسات آموزش زبان در داخل ایران دورههای آموزشی مناسب برای آمادگی داوطلبان آزمون تومر برگزار میکنند.
آزمون یوس (YOS)
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه را دارید، شرکت در آزمون یوس را در برنامههای خود قرار دهید. بدون شک آزمون یوس مهمترین آزمونی است که باید در آن شرکت کنید و امتیاز قبولی را بگیرید تا دانشگاههای کشور ترکیه درخواست پذیرش شما را بپذیرند. این آزمون از چهار بخش مختلف تشکیل شده که عبارتند از:
- سوالات هوش
- سوالات ریاضی
- سوالات هندسه
- سوالات مربوط به زبان ترکی
در این آزمون ۱۰۰ سوال وجود دارد که به طور مساوی بین بخشهای مختلف تقسیم میشود.. بدیهی است که برای دادن پاسخ صحیح به سوالات باید به زبان ترکی تسلط کافی داشته باشید. همانند آزمون تومر، آزمون یوس نیز در داخل ایران برگزار میشود و نیازی نیست که به کشور ترکیه سفر کنید. همچنین با شرکت کردن در دورههای آموزشی آزمون یوس میتوانید بهتر در امتحان عمل کنید و امتیاز کافی را به دست بیارید. این دورهها به صورت تخصصی در کشور ترکیه برگزار میشوند، اما در ایران نیز برخی آموزشگاهها دوره تخصصی آزمون یوس را به داوطلبان ارائه میکنند.
تحصیل در ترکیه
یکی از روش های مطمئن مهاجرت به کشور ترکیه ، مهاجرت از طریق اقدام برای ادامه تحصیل در این کشور است. کشور ترکیه همواره به عنوان یکی از کشورهای پرطرفدار برای ادامه تحصیل و مهاجرت در نظر گرفته می شود .از جمله امکانات تحصیلی خوب در کشور ترکیه ، تحصیل در دانشگاه های معتبر و مورد تائید وزارت علوم و امکان تحصیل به زبان انگلیسی است که موجب شده است تا دانشگاه های کشور ترکیه مورد استقبال متقاضیان ایرانی قرار گیرد.
در مقالاتی جداگانه، به بررسی تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی نظیر کارشناسی در ترکیه ، کارشناسی ارشد در ترکیه و دکتری در ترکیه خواهیم پرداخت.
مروری بر معتبرترین دانشگاه های کشور ترکیه
Turkey’s top universities in 2019
University | QS rankings |
Koc University | ۴۴۸ |
Bilkent University |
۴۵۶ |
Sabanci University |
۵۰۱ |
Middle East Technical University |
۵۵۱ |
Bogazici University |
۵۷۱ |
Istanbul Technical University |
۶۵۱ |
تحصیل پیش از دانشگاه در ترکیه
یکی از گزینه های ادامه تحصیل برای کودکان و نوجوانان در کشور ترکیه ، تحصیل در مدارس دولتی یا خصوصی این کشور است. وزارت آموزش ملی ترکیه مسئولیت نظارت بر کیفیت آموزشی مدارس و دانشگاه های این کشور را بر عهده دارد. بر اساس قانون اساسی جمهوری ترکیه، کلیه کودکان بین ۶ تا ۱۸ سال ، از تحصیلات رایگان برخوردار خوهند بود.
به طور کلی ، تحصیلات اجباری در کشور ترکیه از ۷ سالگی آغاز و در ۱۸ سالگی ، در طی مدت ۱۲ سال به اتمام می رسد. تقویم آموزشی کشور ترکیه به طور رسمی از اواسط سپتامبر شروع و تا اوایل ژوئن ادامه مییابد. در این میان ، تعطیلات دوماههای نیز در ماه فوریه برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است. دانشآموزان می بایست ۳۵ تا ۴۰ ساعت در پنج روز هفته ، از دوشنبه تا جمعه در مدرسه آموزش می بینند.
سیستم آموزشی تحصیل پیش از دانشگاه ترکیه
به طور کلی ، سيستم آموزشي در کشور تركيه به سه دوره تقسيم ميشود:
- دوره ابتدائی : عموماً تحصیل در این دوره ۵ سال به طول می انجامد.
- تحصیل در مقطع راهنمایی: ۳ سال.
- مقطع دبیرستان: تحصیل در این دوره ۴ سال به طول خواهد انجامید. آموزش غير رسمي ديگر انواع آموزش را دربرميگيرد كه باز هم تحت نظر وزارت آموزش ملي هستند.
مقطع پیش دبستانی
آموزش پيشدبستاني براي كودكان تا ۶ سال اختياري است. هدف از اين آموزش ، پرورش تواناييهاي ذهني و فيزيكي كودكان در ايجاد عادات خوب ، آمادهسازي كودكان براي ورود به مقطع دبستان و آموزش زبان تركي به شيوهي درست است.
تحصیل دوره ابتدائي و راهنمائی
تحصیل مقطع ابتدائی براي کلیه کودکان ۷ سال به بالا اجباري است. تحصیل در مقطع ابتدائی در مدارس دولتی و به طور رايگان ارائه ميشود. اين مقطع ۸ سال به طول می انجامد و به دو بخش ۵ ساله دبستان و ۳ ساله راهنمايي تقسيم ميشود. هدف از آموزش در مقطع راهنمايي ، آموزش رفتارها و آداب مناسب يك شهروند تركيه ای است ، تا بتواند فرد موثري در جامعهي خود گردد.
تحصیل در دوره دبيرستان (ليسه)
اين مقطع ۴ساله ، اجباري و به شش دسته تقسیم بندی می شود:
- دبيرستان عمومي: (Duz Liseler)
هدف از تحصیل در اين مقطع ، آماده سازی دانشآموزان براي ورود به دانشگاه است.
- هنرستان: (Meslek Liseleri)
در اين دبيرستانها ، برخي از رشته ها به طور خاص و متمركز آموزش داده ميشوند تا فارغ التحصيلاني متخصص به جامعه تحويل داده شود. دبيرستان فني شامل رشتههاي برق ، شيمي ، مكانيك خودرو ، عمران و غيره است.
- دبيرستان آناتولي (Anadolu Liseleri)
دانش آموزان پس از گذراندن سه سال تحصيلي ، ملزم به شركت در دورهي آموزش زبان يك ساله هستند.
- دبيرستان عالي: (super high school)
تنها تفاوتي كه با دبيرستان عادي دارد ، يك سال آموزش زبان انگليسي است كه به دوره تحصيلي آن افزوده شده است. وجه تمايز اين دبيرستان با دبيرستان آناتولي در آموزش دروس رياضي و علوم به زبان تركي است.
- دبيرستان تيزهوشان: (Anadolu Fen Liseleri)
اين مدارس خاص استعدادهاي درخشان است.
- دبيرستانهاي خصوصي: (Ozel Liseler)
به طور کلی ، شهريهي اين مدارس بسيار بالاست. البته به همان اندازه ، رقابت شديدي براي بالاتر بردن كيفيت در ميان اين مدارس وجود دارد.
تحصیل مقطع کارشناسی در کشور ترکیه
تحصیل در مقطع کارشناسی در کشور ترکیه ، یکی از گزینه های ادامه تحصیل در این کشور در نظر گرفته می شود. تحصیل مقطع لیسانس در کشور ترکیه ، منجر به تقویت مهارت های تئوری و عملی و همچنین ارتقای درک دانشجو در رشته تخصصی خود می شود ، که منجر به گشوده شدن دریچه هایی رو به آینده برای شخص می گردد.
مزایای تحصیل در مقطع کارشناسی کشور ترکیه
به طور کلی، مزایای تحصیل در دروه کارشناسی در دانشگاه های ترکیه را می توان به صورت زیر دسته بندی نمود.
- تحصیل با شهریه معقول
- تحصیل در دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم ایران
- امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
طول دوره کارشناسی
معمولاً دوره کارشناسی در کشور ترکیه ۴ سال به طول می انجامد. تحصیل در دوره کارشناسی در دانشگاه های ترکیه عموما به زبان ترکی و دربرخی از رشته ها ، به زبان انگلیسی است.
مدارک مورد نیاز (Check the requirements)
مدارک اصلی مورد نیاز عبارتند از:
۱- دریافت، تکمیل و ارسال فرم درخواست به صورت آنلاین
۲- آپلود ترجمه رسمی انگلیسی یا ترکی مدارک تحصیلی دیپلم ، متوسطه و غیره
۳- کپی پاسپورت معتبر
۴- عکس پاسپورتی
۵- مدرک زبان ترکی. شما می بایست برای تحصیل در رشته های انگلیسی زبان ، مدرک زبان مرتبط ارائه نمائید.
دانشگاه خاور میانه ترکیه – موسسه مهاجرت و اعزام دانشجو صباپلن
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد کشور ترکیه
معمولاً دوره کارشناسی ارشد (Yuksek Lisans Diploma) در کشور ترکیه ۲ سال به طول می انجامد و شامل ۱۲۰ ECT است.
ارزیابی (Assessment)
ارزیابی پایان نامه های کارشناسی ارشد بر پایه کیفیت پایان نامه ای انجام است که در پایان دوره دانشجو ارائه می دهد. پایان نامه ارشد توسط کمیته ای متشکل از حداقل سه عضو هیئت علمی دانشگاه محل تحصیل دانشجو به همراه حداقل یک داور علمی خارجی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
هزینه تحصیل و بورسیه (Fees & Funding)
هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کشور ترکیه بسته به نوع دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت خواهد بود. طبیعی است که شهریه دوره های که به زبان انگلیسی برگزار می شوند ، بالاتر از دوره هایی است که در آن زبان تدریس ترکی است.
آزمون ورودی (Entrance Exam )
اکثر متقاضیان ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه می بایست در آزمون ورودی دانشگاه ها شرکت کنند. آزمون ورودی اصلی در ترکیه(Academic Personnel and Graduate Education Entrance Exam (ALESنام دارد. برای ورود به اکثر دوره های ارشد ، کسب حداقل نمره ۵۰ تا ۵۵ مورد نیاز است. طبیعی است که هرچه نمره کسب شده متقاضی بیشتر باشد ، شانس قبولی وی افزایش می یابد.
به طور کلی ، هدف از برگزاری آزمون ALES ، اطمینان از این موضوع است که متقاضی تحصیل در دانشگاه های ترکیه ، حداقل مهارت های لازم به منظور تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در این کشور را دارد. آزمون در تاریخ های مشخص در طول سال برگزار می شوند. این امکان برای متقاضیان وجود دارد که نمره سایر آزمون های بین المللی نظیر GMAT با حداقل نمره ۵۰۰ یا GRE با حداقل نمره ۶۸۵ ، را به دانشگاه مورد نظر ارائه نمایند.
تحصیل دکتری در ترکیه
کشور ترکیه دارای یک سیستم آموزش عالی معتبر در سطح جهانی است. تحصیل در دوره دکتری در ترکیه به دوصورت تحصیل با بورس و یا بدون بورس تحصیلی امکان پذیر می باشد. تحصیل دکتری در ترکیه همراه با بورس تحصیلی همانطور که ذکر گردید، شرایط ایده آلی را برای فرد دانشجو فراهم می نماید و به نوعی اشتغال محسوب می گردد.
مزایای تحصیل در مقطع دکتری در کشور ترکیه:
به طور کلی، می توان مزایای تحصیل در دروه دکتری در دانشگاه های ترکیه را به صورت زیر دسته بندی نمود.
- هزینه معقول تحصیل و زندگی
- تحصیل در دانشگاه های معتبر و مورد تائید وزارت علوم ایران
- امکان تحصیل به زبان انگلیسی
طول دوره دکتری (Duration)
دوره دکتری تمام وقت در کشور ترکیه ۴ سال به طول می انجامد.
استاد راهنما (Supervisor)
پایان نامه دکتری در کشور ترکیه توسط کمیته های نظارتی مختلفی ، نظارت می شود. دانشجویان دکتری در کشور ترکیه، پایان نامه خود را در مقطع دکتری، تحت نظارت یک یا دو استاد راهنما که باید از اعضای هیئت علمی دانشگاه مورد نظر متقاضی باشند، انجام می دهند. استاد راهنما وظیفه نظارت بر امور آموزشی و تحقیقاتی دانشجو را داشته و همچنین بر روند انجام پایان نامه دانشجو نظارت دقیق و کامل داشته و به صورت دوره ای به دانشگاه گزارش ارائه می دهد.
آزمون جامع (Proficiency Exam)
این آزمون در اوایل دوره تحصیلی متقاضی دکتری برگزار خواهد شد. کمیته ارزیابی دانشگاه ، پروپوزال پایان نامه دانشجو را از طریق آزمون کتبی و یک ارائه شفاهی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
هزینه تحصیل و بورسیه (Fees & Funding)
تحصیل در مقطع دکتری در کشور ترکیه رایگان نبوده و دانشجویان بین المللی نیاز به پرداخت شهریه دارند. علاوه بر این، دانشجویان می بایست هزینه های اقامت و زندگی خود را تامین نمایند. متقاضیان می توانند با هزینه ای معقول در دانشگاه های این کشور که مورد تائید وزارت علوم ایران نیز هستند ، تحصیل نمایند.
هزینه تحصیل دوره دکتری به زبان انگلیسی در دانشگاه های دولتی کشور ترکیه برای دانشجویان بین المللی ۵۰۰ تا ۸۰۰ یورو به ازای هر سال است.
عوامل موثر در موفقیت در اخذ پذیرش
یکی از شروط اصلی و مهم موفقیت در دریافت پذیرش در مقطع دکتری ، داشتن معدل بالا در دوره کارشناسی ارشد ، مدرک زبان با نمره بالا و داشتن مقالات در ژورنال های معتبر علمی با ضریب تاثیر (IF) بالا است.
سخن پایانی
به طور کلی شرایط تحصیل در ترکیه برای ایرانیان بیشتر از سایر کشورها فراهم است و افراد زیادی در مسیر مهاجرت تحصیلی به این کشور قرار دارند. اگر شما هم جزو همین افراد هستید، میتوانید از خدمات صباپلن کمک بگیرید. مشاورین ما در موسسه مهاجرتی و اعزام دانشجوی صباپلن آمادگی دارند تا کل مراحل مهاجرت شما را در دست بگیرند. با انجام این کار دیگر نیازی نیست که نگران کارهای مهاجرتی خود باشید؛ زیرا پرونده شما توسط افراد حرفهای مراحل خود را طی میکند.
در صباپلن بخوانید