اتریش؛ مکانی امن برای سرمایه گذاری
اتریش یک مقصد تجاری ایدهآل در دنیاست و از وضعیت اقتصادی پایدار با چارچوبی قانونی و امن برخوردار است. همین امر باعث شده تا عده زیادی مشتاق به سرمایه گذاری در اتریش باشند. همچنین این کشور اروپایی به دلیل کیفیت بالای زندگی مشهور است که از دیگر جذابیتهای سرمایه گذاری و مهاجرت به آن است. در ادامه میتوانید اطلاعات دقیق در روشها و مزایای سرمایه گذاری در کشور اتریش را بیابید.
روشهای سرمایه گذاری در اتریش
به دنبال یک مقصد عالی برای سرمایه گذاری در اروپا هستید؟ بهتر است اتریش را در بین گزینههای خود قرار دهید. این کشور دارای فرصتهای متنوع برای انتقال سرمایه و اخذ اقامت است. در ادامه مرسومترین روشهای که از طریق آن میتوانید برای سرمایهگذاری در کشور اتریش اقدام کنید و شامل مواردی چون، خرید سهام، خرید ملک، خود حمایتی، ثبت شرکت و … است را بررسی کردهایم.
سرمایه گذاری از طریق خرید ملک
بازار ملک در کشور اتریش یکی از پایدارترین و امنترین زمینهها برای سرمایه گذاری است. با توجه به قراردادی که سالهای بسیار قبل بین ایران و اتریش انعقاد شده است و معاهده پرشیا نام دارد، میتوانید برای خرید ملک در این کشور اقدام کنید. البته باید به این نکته مهم و اساسی اشاره کرد که چون بسیاری از کشورهای اروپایی سرمایه گذاری در اتریش از راه خرید خانه تنها برای حفظ و بالا بردن ارزش سرمایه مفید خواهد بود و منجر به اخذ اقامت در این کشور نخواهد شد. در واقع برای کسانی که دوست دارند در یک زمینه مطمئن سرمایه گذاری کنند و به دنبال حفظ ارزش دارایی خود به یورو هستند، بازار ملک در اتریش از ثبات و در عین حال رشد خوبی برخوردار است.
کلیه مراحل خرید ملک و مستغلات در اتریش زیر نظر مراجع دولتی انجام میشود و برای همین احتمال کلاهبرداری کمتر خواهد شد. همچنین خرید ملک بدون اعمال سلیقه در قیمتگذاری بوده و ارزش خرید به صورت دقیق و شفاف مشخص است.
مدارک لازم برای خرید ملک و مستغلات در کشور اتریش
- ارائه درخواست خرید ملک و دریافت تأییدیههای مربوط به آن از سمت دولت
- برگههای اصل قرارداد خرید ملک و یک کپی از آن
- ارائه نقشه ملک
- خلاصهای از وضعیت فعلی مستغلات و ملک خریداری شده
- ارائه پاسپورت دارای اعتبار فرد متقاضی
هزینهها و زمان مورد نیاز برای خرید ملک در اتریش
به طور کلی فرآیند خرید ملک برای سرمایه گذاری در اتریش مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید و از آغاز که مرحله پیش قرارداد و پرداخت ده درصد هزینه ملک به فروشنده است تا نهایی کردن خرید تنها به ۶ هفته زمان نیاز است. همچنین هزینههایی برای این کار نیاز است که عبارتند از:
- هزینههای مربوط به وکیل برای عقد قرارداد
- هزینههای مربوط به دفتر اسناد رسمی برای ثبت قرارداد که بین ۱ تا ۳ درصد ارزش ملک متغیر است
- هزینههای مربوط به مالیات انتقال ملک که اغلب ۳٫۵ درصد ارزش ملک خریداری شده است و اگر ملک بین دو نفر از یک فامیل درجه یک منتقل شود تا ۲ درصد کاهش پیدا میکند
- هزینههای مربوط به مالیات بر ارزش افزوده که به املاک نوساز تعلق میگیرد
- هزینه مربوط به تأیید امضای قرارداد ملک که دادگاه یا دفتر اسناد رسمی انجام شده و مبلغ ۱۲۰ یورو است
سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت
یکی دیگر از روشهای سرمایه گذاری در اتریش و ورود به اقتصاد پایدار این کشور اروپایی، ثبت شرکت است. متاسفانه برخلاف اغلب کشورهای اروپایی که با ثبت شرکت میتوان برای اخذ اقامت نیز اقدام کرد، در اتریش با ثبت شرکت این امر امکان پذیر نیست. با این وجود یکی از مطمئنترین راهها برای شروع یک تجارت سودآور و بالا بردن ارزش سرمایه است.
نوع شرکت با توجه به بیزینس پلن شما و آنچه که برای راه اندازی یک کسب و کار در ذهن دارید به چند شکل قابل تقسیم است که عبارتند از:
شرکتهای تک مالکی: همانگونه که از نام آن پیداست نیازی به شریک تجاری یا خرید سهام شرکت نیست و برای همین یکی از سادهترین اشکال ثبت شرکت در کشور اتریش محسوب میشود.
شرکت سهامی: این نوع شرکتها با مسئولیت محدود بوده و هم میتوان به شکل خصوصی و هم عمومی باشد.
شرکتهای مشارکتی: این نوع شرکتها برای افرادی مناسب هستند که به دنبال راهاندازی بیزینس خود با یک شریک تجاری در اتریش بوده و از لحاظ ابعاد کسب و کاری متوسطی را مدنظر دارند.
شعبه شرکتهای خارجی: افرادی که در کشورهای مختلف فعالیت دارند و به دنبال سرمایه گذاری در اتریش هستند، با انتقال یا ایجاد یک شعبه از فعالیت تجاری خود در این کشور میتوانند وارد اقتصاد اتریش شوند.
هزینه مورد نیاز ثبت شرکت در اتریش
برای سرمایه گذاری در اتریش از طریق ثبت شرکت، با توجه انواعی که گفته شد، هزینههای متفاوتی هم نیاز است. یکی از ارزانترین راهها شرکتهای سهامی خصوصی است که به ۳۵۰۰۰ یورو سرمایه نیاز دارد و در صورت عمومی بودن باید متقاضی ۷۰۰۰۰ هزار یورو هزینه کند.
نکته مهمی که در این رابطه باید اشاره کرد این است که چنانچه فرد متقاضی در شرکت خود استخدام شده و کار کند، مجاز به دریافت اقامت و ویزا از نوع کاری است. این هم به عنوان یک راه فرار برای کسانی مطرح است که در کنار سرمایه گذاری، علاقهمند به اقامت در اتریش هستند. البته باید شرایطی را در این زمینه دارا بود که طبق یک جدول امتیازبندی مشخص میشود و متقاضی باید ۷۰ امتیاز از این جدول کسب کند. مواردی چون سن، رزومه کاری، تسلط به زبان، مدرک دانشگاهی، برخورداری از مهارتهای ویژه و مواردی از این قبیل در جدول امتیازبندی لحاظ میشود.
سرمایه گذاری از طریق کارآفرینی
یکی دیگر از راههای سرمایه گذاری در اتریش از طریق کارآفرینی است. برای آنکه دولت اتریش با این شکل از سرمایه گذاری فرد خارجی موافقت کند، فرد باید یک بیزینس پلن ارائه دهند که در آن توجیه مناسبی از زمینه کاری انتخابی ارائه داده باشد و همچنین نشان دهد که این شغل سودآور بوده و به اقتصاد این کشور کمک زیادی خواهد کرد.
نکته مهم بعدی در مورد این روش سرمایه گذاری این است که فرد متقاضی در ابتدای کار و برای جلب موافقت اداره مهاجرت این کشور نیاز به سرمایه اولیه بالغ بر ۵۰،۰۰۰ یورو دارد. خوشبختانه این شکل از سرمایه گذاری با دریافت اجازه اقامت در اتریش همراه است و پیچیدگیهای روش ثبت شرکت را ندارد. از شرایط مهم کارآفرینی در این کشور میتوان به این موارد اشاره کرد که:
- بیزینس پلن ارائه شده با شرایط کشور اتریش مطابقت حداکثری داشته باشد
- فرد در زمینه انتخابی دارای مهارت کافی باشد
- مدیریت کسب و کار انتخابی بر عهده خود فرد متقاضی باشد
- فرد بتواند از جدول امتیازبندی که بر اساس مهارت، سن، مدرک دانشگاهی و تسلط به زبان است حداقل ۵۰ امتیاز را کسب کند
مدارک لازم برای سرمایه گذاری در اتریش از طریق کارآفرینی
در گام اول برای سرمایه گذاری به این شویه در اتریش نیاز است تا تقاضایی برای کارآفرینی تسلیم سفارت این کشور شود و در کنار آن مدارک زیر را هم باید ارائه دهید که هر کدام دارای اهمیت خاص خود بوده و باید در جمعآوری آنها دقت لازم را داشته باشید.
- پاسپورت دارای اعتبار
- ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی
- دو قطعه عکس پاسپورتی که در شش ماه گذشته گرفته شده باشد.
- اسنادی چون سند یا اجارهنامه خانه برای ثبت آدرس دقیق فعلی محل سکونت
- مدارکی که مربوط به بیمه درمانی باشد
- اسناد مالی برای اثبات تمکن مالی
- مدرک تحصیلی و یا گواهینامههای مربوط به مهارتهای کاری
- ارائه یک قرارداد که با شرکتی استارت آپی در اتریش عقد شده باشد
- مدارک زبان
سرمایه گذاری در اتریش از طریق خود اشتغالی
یکی دیگر از روشهای سرمایهگذاری در کشور اتریش که منجر به دریافت اجازه اقامت در این کشور خواهد شد، خود اشتغالی است. بسیاری این روش را جز همان کارآفرینی میدانند اما به دلیل شرایط خاص ما به صورت جداگانه آن را بررسی کردهایم.
شرایط خود اشتغالی موارد متعددی را شامل میشود. مهمترین نکته در این رابطه این است که شغلی که فرد قصد شروع آن در کشور اتریش را دارد نیاز به سرمایه اولیه ۱۰۰،۰۰۰ یورو دارد و این سرمایه به طور حتم باید وارد خاک این کشور شود. همچنین شغل باید از دایره شمول گستردهای برخوردار باشد، یعنی توانایی ایجاد زیرمجموعه داشته باشد. همچنین نکته مهم بعدی که باید به آن اشاره کرد این است که کسب و کار انتخابی باید در یکی از مناطق مهم این کشور باشد.
فرد متقاضی برای خود اشتغالی و سرمایه گذاری در اتریش از این طریق باید ابتدا درخواست خود را به سفارت اتریش ارائه دهد و در کنار آن به ارائه مدارکی چون اسناد هویتی و مربوط به بیمه درمانی، پاسپورت، عکس پاسپورتی، اسناد تمکن مالی، بیزینس پلن و مواردی از این دست نیاز است تا درخواست شما بررسی شود.
سرمایه گذاری از طریق خود حمایتی
یکی از شیوههای دیگر که اغلب به عنوان راحتترین راه برای سرمایه گذاری در اتریش و اخذ اقامت تلقی میشود، خود حمایتی یا تکمن مالی است. این روش شاید به درستی در بین راههای سرمایه گذاری مطرح نشده، زیرا نیازی به انتقال سرمایه یا شروع کار نیست. اما از آنجایی که فرد متقاضی برای دریافت اجازه اقامت باید به دولت اتریش ثابت کند سرمایه کافی زندگی در این کشور دارد، برای همین به بررسی آن پرداختهایم.
فرد متقاضی باید به دولت اتریش اثبات کند که دارای درآمد ماهیانه بین ۲۵۰۰ و ۳۰۰۰ یورو است و علاوه بر این هر یک از اعضای خانواده نیز باید در حساب بانکی خود دارایی بالغ بر ۲۲۰۰۰ یورو داشته باشند و این سرمایه دست نخورده باشد.
همچنین فرد متقاضی برای سرمایه گذاری در اتریش از طریق تمکن مالی باید اسنادی را ارائه دهد که نشان دهنده تمول مالی باشد چون سند ملک، فیش حقوقی، سند سهام و مواردی از این دست. همچنین فرد باید یک ملک را در کشور اتریش برای سکونت اجاره یا خریداری کند. مدت زمان اقامت از این طریق ابتدا یکساله بوده و بعد از آن به مدت یکسال دیگر تمدید میشود. در صورتی که فرد تمکن مالی داشته باشد، اقامت وی برای سه سال دیگر تمدید خواهد شد. بعد از این پنج سال، امکان اقدام برای دریافت اقامت دائم وجود دارد.
سرمایه گذاری از طریق خرید سهام یا اوراق قرضه
یکی دیگر از روشهای مرسوم دریافت اجازه اقامت در این کشور خرید سهام و اوراق قرضه دولتی است. با کمک این روش فرد میتواند برای اقامت در این کشور اروپایی اقدام کند. این روش سرمایه گذاری دو شیوه دارد: اول اینکه سرمایه فرد بعد از پنج سال به وی بازگردانده میشود البته بدون سود و در کنار آن اجازه اقامت در این کشور را دریافت خواهد کرد. همچنین فرد میتواند سرمایه خود را بدون بازگشت برای خرید سهام اختصاص دهد که فقط به وی سود داده شده و اجازه اقامت در این کشور را هم خواهد داشت.
مزایای سرمایه گذاری در اتریش
فضای تجاری جذاب اتریش یکی از مزایای مهم سرمایه گذاری در این کشور است. اتریش چهارمین کشور ثروتمند اروپا است و قدرت خرید در آن بالاتر از متوسط اتحادیه اروپا است. همچنین این کشور دارای زیرساختهای عالی مدیریت دولتی مدرن و کارآمد است که سرمایه گذاری در این کشور را تسهیل میکند.
بالا بودن کیفیت زندگی، ثبات و امنیت ثبات سیاسی و سیستم حقوقی کارآمد، مزیت مهم دیگر سرمایه گذاری در اتریش است. همچنین نرخ مالیات شرکتهای بزرگ نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی کمتر است. بهرهوری زیاد نیروی کار و هزینههای پایین راه اندازی کسب و کار، کارمندان با انگیزه و دارای صلاحیت بالا و موقعیت مرکزی ایده آل اتریش در اروپا نیز از مزایای مهم دیگر سرمایه گذاری در این کشور به شمار میرود. در واقع این مزایا باعث شده است شاهد حضور ۱۰۰۰ شرکت خارجی در این کشور باشیم.
سخن پایانی
امیدواریم ذکر این مطالب به تصمیم شما برای سرمایه گذاری در اتریش کمک کرده باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر بهتر است تا قبل از هرگونه اقدامی از یک موسسه مهاجرتی معتبر مثل موسسه حقوقی مهاجرتی صباپلن در این زمینه کمک بگیرید.