اتریش (به آلمانی: Österreich) یکی از کشورهای اروپای مرکزی است و پایتخت آن شهر وین هست. کشور اتریش از شمال با کشور آلمان و کشور جمهوری چک و از شرق با کشور اسلووانی و کشور مجارستان از جنوب با کشور ایتالیا و کشور اسلوونی و از غرب با کشور سوئیس و کشور لیختناشتاین هممرز هست. پیش از دوره میانه رومیان که در این کشور ساکن بودند نام اتریش کنونی را نوریکوم مینامیدند. کشور اتریش تا سالهای بسیاری هویت سیاسی مستقلی نداشت و در دورههایی بخشی از کشور روم به شمار میرفت. بعد از فروپاشی امپراتوری کشور روم، کشور اتریش به وجود آمد.
موقعیت جغرافیایی اتریش
کشور سرسبز و زیبای اتریش در نیمکره شمالی و اروپای مرکزی قرار دارد. این کشور شامل بخش وسیعی از ناحیه آلپ شرقی و رودخانه دانوب است. اتریش کشوری محصور در خشکی هست و رشتهکوههای آلپ حدود ۷۵ درصد خاک این کشور را دربر گرفته است. اتریش به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی خود دارای آبوهوای متنوع، فضاهای سرسبز و مناظر چشمنواز فراوانی است. متوسط دما در فصل زمستان بین ۰ تا ۱۰- درجه سانتیگراد و در تابستان بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد است. متوسط میزان بارندگی در ارتفاعات حدود ۱۰۰۰ میلیمتر برآورد شده است.
شهرهای اتریش
کشور اتریش شامل ۹ ایالت هست. وین پایتخت این کشور با جمعیتی بالغبر ۱/۸ میلیون نفر (معادل یکچهارم جمعیت کل کشور) بزرگترین شهر این کشور و نهمین شهر بزرگ در اتحادیه اروپا است. وین همچنین پایتخت جهان موسیقی هست.
شهرهای مهم اتریش عبارتاند از: وین، گراتس، لینز، سالزبورگ و اینسبورگ
مذهب مردم کشور اتریش
۷۳٫۶% از مردم کشور اتریش پیرو کلیسای کاتولیک رم هستند. ۷٫۴% از مردم کشور اتریش پیرو پروتستان هستند. ۴٫۲% از مردم کشور اتریش پیرو اسلام هستند.
زبان و خط مردم کشور اتریش
زبان رسمی کشور اتریش آلمانی است؛ که ۹۸ درصد مردم این کشور به زبان آلمانی صحبت میکنند. در کنار زبان آلمانی اقلیتی به زبانهای کروات، اسلوونیای و مجارستانی صحبت میکنند.
فرهنگ و آداب و رسوم کشور اتریش
اتریش کشوری ازنظر فرهنگی غنی هست و مدتها پایتخت فرهنگی اروپا بوده است. این کشور دستاوردهای درخشانی درزمینهٔ معماری، ادبیات، نقاشی و خصوصاً موسیقی به دنیا عرضه داشته است. اتریش با برگزاری برنامههای موسیقی، نمایش فیلم و نمایشگاه کتاب در سایر کشورها به معرفی و گسترش فرهنگ غنی خود پرداخته است. شهر گراتس در سال ۲۰۰۰ بهعنوان مرکز فرهنگی اروپا شناختهشده است.
آداب و رسوم مردم اتریش
دکوهستانها و مناطق يخبندان آلپ، در زمستانها جشنوارههاى ورزشى برگزار مىشود. علاقه غريزى مردم اين سرزمین به کوه و جنگل آنان را ورزش دوست بار آورده است.
نحوه لباس پوشيدن مردم اتريش شباهت بسيارى به پوشش آمريکايىها خصوصا پوشش تابستانی آنها دارد. اتريشىها تنها در مراسم و به مناسبتهاى خاص لباسهاى محلي، سنّتى و يا ملّى خود را مىپوشند. بيشتر غذاهاى اتریشی ها نيز تحت تأثير غذاهاى آلماني، چکسلواکى و مجارها قرار گرفته است. آنان اغلب اوقات به همراه غذاى خود آبجو و شراب مىنوشند.
در ميان آداب و رسوم فعلى مردم اتريش، عاداتى نيز ديده مىشود که سنّتى نيستند ولى راهشان را به ميان فرهنگ اتريش باز نمودهاند. اين عادات مانند روز پدر، روز مادر و عادات ديگر که متأثر از آداب و رسوم ساير کشورها مىباشد و يا چون جنبه تجارى پيدا مىکنند از طريق رسانههاى همگانى به فرهنگ کشورها آمده و ماندگار شده است.
آداب اجتماعی در اتریش
مردم این کشور اهمیت زیادی به ظاهر و لباس خود میدهند اما نه برای خودنمایی. اصول سفت و سختی برای پوشیدن لباس در موقعیتهای مختلف دارند به عنوان مثال برای تئاتر یا کنسرت، لباس رسمی و برای رستوران، لباس نیمه رسمی میپوشند.
هنگام احوالپرسی رسمی و خیلی محکم دست میدهند. بعضی از مردهای اتریشی به ویژه افراد مسنتر ممکن است دست زنها را ببوسند. در کشور اتریش، مردها نباید یکدیگر را ببوسند. در این کشور عنوان و مقام افراد مهم و مورد احترام است، پس آنها را با عنوان یا نام خانوادگی صدا بزنید مگر آنکه به شما اجازه دهند از نام کوچکشان استفاده کنید.
جالب است بدانید که در رشتههای مختلف مانند درجههای علمی، عناوین افتخاری، عناوین رسمی و … بیش از ۹۰۰ عنوان و لقب وجود دارد. هنگامی که به کسی معرفی میشوید، با او دست داده، دست دیگر را از جیبتان درآورده، به چشم مخاطب نگاه کرده و خود را معرفی کنید. به یاد داشته باشید که چنانچه هنگام صحبت، به چشمهای شخص مقابلتان نگاه نکنید حتی اگر به خاطر خجالت باشد، آن را به پای افادهای و مغرور بودن شما میگذارند.
اقتصاد
اتریش در سال ۲۰۱۵ در رتبه چهاردهم کشورهای ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی قرار داشت. تا دهه ۱۹۸۰ بسیاری از صنایع بزرگ اتریش ملی شدند. بااینحال در سالهای اخیر، خصوصیسازی باعث کوچک شدن حجم بخش دولتی اتریش در مقایسه با دیگر اقتصادهای اروپایی شده است.
جنبش کارگری در اتریش از قدرت زیادی برخوردار بوده و تأثیر زیادی بر حزبهای کارگری میگذارند. گردشگری بینالمللی مهمترین بخش اقتصاد ملی اتریش است. بهطور سنتی کشور آلمان مهمترین شریک تجاری اتریش بوده است که این موضوع باعث شده است که نسبت به تغییرات سریع در اقتصاد آلمان آسیبپذیر شود.
تا پیش از سال ۲۰۰۲ واحد پول رایج این کشور شیلینگ بود ولی از ابتدای سال ۲۰۰۲ میلادی اتریش نیز مانند سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا یورو را بهعنوان واحد پولی یکسان پذیرفت.
در صباپلن بخوانید
مقالات مهاجرتی
آموزش راه های مختلف مهاجرت تحصیلی و مهاجرت سرمایه گذاری در کشور های مختلف